OM AV MELICA

Kennel av Melica

Jag startade min kennel 1988.

Kennelnamnet har jag ärvt av min farmor, Karin Schiöler,

Själv hade jag en längre tid fängslats av den gyllene Golden retrievern. Så kom Goldstring Esperanza, ”Melica” född 1982, till oss. Hon blev SLCH och uppflyttad till elit i spår. Intresset för avel hade jag ärvt av farmor. Snart önskade jag ytterligare en golden. Valet föll på kennel Pickup och Tansy kom till oss 1985. Hon blev SLCH innan två års ålder. Hon blev uppflyttad till ÖKL i jakt och vi tävlade även bruks sök.

Olika raser

Vår dotter Karin var också intresserad att träna hund. Hennes val var en Cocker spaniel.  Örlidens Touch me ”Babbit” blev vår första Cocker spaniel. Karin vann junior SM i lydnad med denna hund.

Vi har haft kullar av bägge raserna, men aldrig någon stor uppfödning. Friskheten har alltid varit det viktigaste.

Labrador retreivers & Jakt

Ett ökat intresse för jakt födde tankarna på att även prova med Labrador retriever. Valet av kennel föll på kennel Moorman’s . Jag känner dessutom Anna-Karin och Lasse Hedman sedan länge.

Första labradoren kom till oss 2007, Moorman’s Arc Flame ”Ettan”. Har de första åren arbetat bruks med henne och hon är uppflyttad till hkl spår. Vi koncentrerar oss nu på jaktträningen.

Mer Labradorer, mer jakt!

Labrador nr två,  Moorman’s Warren Tipi. blev den hund som fick mig att seriöst träna och starta  på jaktprov och även  delta på jakter. 

Min första Labradorkull hade jag 2016 och behöll där tiken Nova. Tre valpar i denna kullen har tagit 1:a pris på jaktprov. 

Framtiden...

Nu är det dags för nästa steg och Av Melica Nova skall snart ha sin första kull valpar. 

© Copyright av Melica – 2020